راه هایی برای کنترل خشم

راه هایی برای کنترل خشم
چه زمانی خشم به سراغ ما می آید؟ آیا خشم خود را باید بروز دهیم یا سرکوب کنیم؟ اگر حق با ما بود چگونه خشم خود را بروز دهیم؟
خشم نشانه سلامت و تندرستی و عواطف انسانی است، هرگاه فرد با اعمالی از سوی دیگران مواجه میشود که آسیب به اهداف و خواسته های او بزند و جبران ناپذیر باشد به احتمال زیاد شخص خشمگین میشود. خشم اغلب کوششی برای احساسات دیگر است. خشم احساسی است که هر گاه غیر عادی و ناسالم باشد مثل زمانی که فرد احساس نا امنی، جریحه دار شدن و تحقیر را دارد حالت تهاجمی ،انفجاری که حتی ممکن است منجر به برخورد های فیزیکی شود و مشکل ساز است که باید کنترل شود.
کنترل خشم مهارتی است که بهتر است هر انسانی بلد باشد.
کنترل خشم مساوی با سرکوب کردن آن نیست بلکه شناخت احساسات ریشه ای از جمله حس شرمندگی،تبعیض یا مورد بی مهری قرار گرفتن و …
تقریبا همه ما شاهد خشم افرادی بوده ایم که خیلی زود از کوره در میروند و عصبانیتشان را سریع بروز میدهند. وقتی هیجانات ناراحت کننده ای را تجربه کنیم میکوشیم به طریقی آن را بروز دهیم که گویی از خود و دیگران میخواهیم انتقام بگیریم و این به نفع ما نیست.
راهکارهای مدیریت خشم
1- نفس عمیق بکشید
با عصبانیت سرعت نفس کشیدنتان بیشتر میشود، نفس عمیق و آهسته بکشید، هوا را از بینی وارد بدن کنید و از دهان بیرون بفرستید، با دم و بازدم حس تنشی که در شما به وجود آمده از بین میرود.
2- آب سرد بنوشید
نوشیدن یک لیوان آب سرد هنگام بروز خشم در آرام شدن شما معجزه میکند.
3- قدم بزنید
به محض ورود خشم راه بروید، پیاده روی ، دوچرخه سواری و ضربه به توپ باعث تخلیه انرژی میشود که برای بدن و ذهن مفید است.
4- شمردن معکوس اعداد از ده به صفر
با شمردن معکوس اعداد و تمرکز بر اعدادی که به زبان میاورید مقدار تنش به مرور کم میشود و ضربان قلب آهسته میشود و به منطق اجازه میدهید بر احساسات هیجانی خود قلبه کند.
5- سکوت کنید
با بروز عصبانیت حرارت بدن بالا میرود و حرف هایی پر از خشم میزنید که بیشتر صدمه زننده است. در مواقع خشم سکوت کنید و حرفی به زبان نیاورید.
6- علامت ایست برای خودتان تصور کنید
با تصور در ذهنتان آرام میشوید و میتوانید آن محل را برای لحظه ای ترک کنید.
چگونه میتوانیم به شیوه ای مفید با این احساسات مقابله کنیم؟ نقطه شروع خوب برای آموختن شیوه مقابله با خشم تجزیه و تحلیل ارزیابی اولیه خودمان است، بهتر است در مورد احساستان با بیان مناسب صحبت کنید و بگویید که چقدر عصبانی هستید تا از اضطراب و عصبانیتتان کاسته شود.
راهکارهایی سالم برای بیان خشم
1- انصاف داشته باشید
به صورت واقع بینانه و عادلانه موضوع را بررسی کنید.
2- روابطتان را در اولویت قرار دهید
اگر دست به کاری بزنید که احترام طرف مقابل را حفظ نکنید خیلی سریع به رابطه آسیب میزنید و ممکن است برای همیشه آن رابطه از بین برود.
3- به زمان حال توجه کنید
هنگام خشم و عصبانیت تمام رنجش های کهنه و گذشته سر باز میکنند، به جای تمرکز بر گذشته برای مشکل اصلی که در حال حاظر اتفاق افتاده چاره اندیشی کنید.
4- ببخشید
برای حل مساله، آنچه اتفاق افتاده را بررسی کنید و اگر حق با شماست بپذیرید که تفاوت های فردی وجود دارد و بهتر آن است که طرف مقابل را ببخشید چون آنچه انجام داده یا به زبان آورده تمام چیزی است که در آن زمان بلد بوده. شهامت بخشیدن داشته باشید.
5- شوخ طبعی کنید
برای خالی کردن فشار و تنش شوخی کنید. شوخی و خنده به مقابله با فشار عصبی کمک میکند. مراقب باشید که از طعنه و ریشخند استفاده نکنید. هیچ چیز به غیر از حال خوب نمیتواند زهر حال بد را از بین ببرد.
6- به متخصص مراجعه کنید
اگر متوجه شده اید عصبانیت شما شدیدا خارج از کنترل است به روان شناس یا روان پزشک مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید